Από τους πρώτους εθελοντές που έφτασαν στο Κόκκινο Λιμανάκι για να βοηθήσουν ήταν ο Σάββας Πούμπουρας.

Ο παρουσιαστής ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι δεν το έκανε για την προβολή αλλά για να βοηθήσει όσο μπορούσε τους πυρόπληκτους.

Το καλοκαίρι μετά τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι σε είδαμε να είσαι εκεί και να βοηθάς… Είναι κάποιος από τους δυο σας από την περιοχή;

Η Αρετή έχει σπίτι στο Μάτι. Την προηγούμενη  εβδομάδα ήμασταν το Σαββατοκύριακο όλη μέρα στο Κόκκινο Λιμανάκι για μπάνιο, θα μπορούσε να ήμασταν εκεί και την ημέρα της πυρκαγιάς. Ευτυχώς λείπαμε όταν συνέβη αυτή η καταστροφή. Πήγαμε το επόμενο πρωί, αρχικά για να εκτιμήσουμε τη ζημιά του σπιτιού. Βλέποντας το μέγεθος του τι είχε συμβεί, μείναμε για να συμβάλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας. Θεωρούσαμε πως το σπίτι θα έχει καεί ολοσχερώς, αλλά τελικά είχε ελάχιστες ζημιές.

Ωστόσο, υπήρχε τεράστια ανάγκη για βοήθεια στην ευρύτερη περιοχή. Επειδή ειπώθηκαν πολλά στη συνέχεια, σε καμία περίπτωση δεν ήθελα κάποιος να σκεφτεί πως μοιράστηκα κάποια πράγματα στα social media για την προβολή μου. Όμως, όταν μέσα από την αναγνωρισιμότητά σου έχεις μια δύναμη στο να κινητοποιήσεις κόσμο, οφείλεις να το κάνεις. Όποιος έχει βήμα πρέπει να το χρησιμοποιεί για να παρακινήσει κόσμο να βοηθήσει. Το έκανα με όλο μου το είναι. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους τους Έλληνες», δήλωσε στο περιοδικό Down Town.

https://www.altsantiri.gr

Advertisements