Όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι η διάθεση για σεξ είναι εντονότερη το καλοκαίρι. Λίγο τα ρούχα που λιγοστεύουν, λίγο οι επικείμενες διακοπές, λίγο η γενικότερη χαλαρή ατμόσφαιρα μας κάνουν πιο επιρρεπείς στο φλερτ και σε ότι αυτό οδηγεί. Αλλά πόσο αυτό είναι αλήθεια;

Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το σεξ το χειμώνα το ίδιο ελκτικό με το καλοκαίρι. Μάλιστα είναι μια κατάλληλη εποχή για να ανανεώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή, κερδίζοντας και σε πολλά άλλα σημεία.

Ας ξεκινήσουμε με τον χειμερινό «πονοκέφαλο» όλων που είναι οι αρρώστιες όπως για παράδειγμα η γρίπη. Το σεξ καλοί μου φίλοι είναι το καλύτερο φάρμακο για τις ιώσεις αφού είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι όσο πιο συχνά κάνουμε σεξ τόσο προστατεύουμε και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σε αυτό συμβάλουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α που εντοπίζονται στο σάλιο και τα οποία έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του κοινού κρυολογήματος. Αυτά λοιπόν είναι σημαντικά υψηλότερα σε όσους κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Ο καλύτερος γιατρός λοιπόν είναι ο εραστής/σύντροφός μας.

Πέρα όμως από τις ιώσεις, καταπολεμά και όλη τη μελαγχολία που έρχεται δωράκι με το κρύο, το σκοτάδι και τις αυξημένες υποχρεώσεις. Με το σεξ αποδεδειγμένα απελευθερώνονται ενδορφίνες, ή αλλιώς οι «ορμόνες της ευτυχίας» (πρόκειται για μικρές αλυσίδες πρωτεϊνών οι οποίες παρασκευάζονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, οι οποίες απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος δίνοντάς μας μια αίσθηση χαράς). Αν σε αυτό προσθέσουμε και την άσκηση που επιτυγχάνεται (για πολλούς η πιο ευχάριστη γυμναστική), τότε μιλάμε για μια win win κατάσταση.

Σε αυτό να τονίσουμε την αγχολυτική του λειτουργία. Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και να χαλαρώσει το νευρικό, αλλά και το αναπνευστικό σύστημα, μειώνοντας παράλληλα και την αρτηριακή πίεση.

Πέρα όμως από τις ενδορφίνες, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να το προτιμάμε και για την καταπολέμηση της αϋπνίας, καθότι κατά τη διάρκεια του σεξ ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ενώσεις όπως τη σεροτονίνη και τα οπιοειδή, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στη χαλάρωση και τελικά στην υπνηλία.

Όσο αφορά τώρα τα μικρότερα και μεγαλύτερα αγόρια, αμερικανοί σεξολόγοι αναφέρουν ότι η σεξουαλική επιθυμία των ανδρών είναι πιο θερμή το χειμώνα και αυτό γιατί με όλα αυτά τα ρούχα, ξυπνάει η φαντασία τους και αναζητούν πιο έντονα το αποκαλυπτικό και γυμνό.

Το περίεργο μάλιστα είναι ότι ακόμα η ποσότητα και η περιεκτικότητα σπερματοζωαρίων σε κάθε εκσπερμάτιση είναι περισσότερη τους κρύους μήνες, γεγονός που εξηγεί γιατί οι περισσότερες εγκυμοσύνες ξεκινάνε το χειμώνα.

Το κρύο συντελεί επίσης στα πιο ζεστά συναισθήματα, σε περισσότερες αγκαλιές και σε πιο στενή επαφή. Όλα αυτά τα συναισθήματα τρυφερότητας αυξάνουν το σεξ και αντίστροφα. Αν έχετε δε και τζάκι, μην αμελείτε να το ανάβετε γιατί μαζί με αυτό ανάβουν και άλλα…

https://www.altsantiri.gr

 

Advertisements