• Υπάλληλος του αεροδρομίου έκλεψε αεροπλάνο
  • Δύο στρατιωτικά F-15 καταδίωξαν το αεροπλάνο
  • Λίγα λεπτά αργότερα συνετρίβη νότια του Puget Sound
  • Επιβεβαιώνει το συμβάν η εταιρεία
  • O υπάλληλος φέρεται να είχε αυτοκτονικές τάσεις

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Σιάτλ, καθώς αεροσκάφος των αερογραμμών Alaska Airlines Q400, εκλάπη και λίγα λεπτά αργότερα συνετρίβη νότια του Puget Sound.

Δύο στρατιωτικά F-15 καταδίωξαν το αεροπλάνο, όμως δεν ενέχονται στη συντριβή, ανέφερε ο ενημερωτικός ραδιοσταθμός του Σιάτλ KIRO7

Ειδικότερα, πρόκειται για αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες, το οποίος έκλεψε ένας 29χρονος υπάλληλος.

Επιβεβαιώνει το συμβάν η εταιρεία

Η Alaska Airlines ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter: «Επιβεβαιώσαμε ότι το Horizon Air Q400 που απογειώθηκε χωρίς άδεια από το αεροδρόμιο του Σιάτλ συνετρίβη κοντά στο νησί Κέτρον. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ποιος επέβαινε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχαν επιβάτες ούτε μέλη του πληρώματος, πέρα από τον άνθρωπο που χειριζόταν το αεροσκάφος».

Δεν υπάρχει ένδειξη πω πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Δεν υπάρχει ένδειξη πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Πιρς, ο Πολ Πάστορ.

Ο Πάστορ πρόσθεσε πως ο πιλότος φαίνεται πως έδρασε μόνος του και πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή. Διευκρίνισε πως πρόκειται για έναν 29χρονο που πιστεύεται ότι ήταν μηχανικός αεροπλάνων και ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις.

https://www.altsantiri.gr

 

 

Advertisements