Από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και την καλοκαιρινή παράσταση «Από το γάμο στο διαζύγιο», το Χειμώνα θα βρεθεί στο θέατρο Κιβωτός, στη θεατρική μεταφορά της «Συμμορίας των 5», του Γιάννη Κακλέα. Πιστός «οπαδός», άλλωστε, της κωμωδίας, ο Κώστας Αποστολάκης προχωρά με αγάπη και προσήλωση στον κόσμο του θεάτρου, συνεχίζοντας να ονειρεύεται και να μαθαίνει, προσπαθώντας να γίνεται ολοένα και περισσότερο καλύτερος άνθρωπος και επαγγελματίας, καλύτερος κωμικός και ηθοποιός!

Η πρεμιέρα πλησιάζει και να υποθέσω ότι βρίσκεστε σε πυρετώδεις προετοιμασίες;
Το έργο ανεβαίνει την 1η Ιουλίου, στη Λάρισσα, και βρισκόμαστε σε πολύωρες πρόβες. Το εξαιρετικό αυτό κείμενο του Ζωρζ Φευντώ περιλαμβάνει δύο μονόπρακτα, «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη», και πραγματεύεται πράγματα καθημερινής τρέλας… με άφθονες δόσεις χιούμορ, σάτιρας, γέλιου.

Τι ξεχωρίσατε σε αυτό το έργο;
Εκτός του ότι είναι ένα υπέροχο κείμενο, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, που υπογράφει τη σκηνοθεσία, ξέρει από κωμωδία. Έχω βαρεθεί να βλέπω σκηνοθέτες που δεν γνωρίζουν από κωμωδία. Ακόμη, θα ήθελα να σημειωθεί ότι η παράσταση ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, με την καλλιτεχνική Διευθύντρια, Κυριακή Σπανού, να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μία παράσταση και έναν ηθοποιό επιτυχημένους;
Το θέατρο είναι κάτι το μαγικό, δεν ξέρεις ποτέ αν μία παράσταση θα πάει καλά. Βλέπεις παραστάσεις μέτριες και σκίζουν, από την άλλη ποιοτικές δουλειές που δεν πάνε καλά. Έχει να κάνει και με τύχη. Όσον αφορά σε εμάς τους ηθοποιούς, υπάρχουν περιπτώσεις που το θέατρο τους «ξερνάει», όταν δεν έχουν ταλέντο φυσικά. Στην τηλεόραση μπορείς να κάνεις κάποια σίριαλ και να μην είσαι καλός, στο θέατρο αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Οπότε, η διάρκεια είναι αυτή που καθορίζει έναν επιτυχημένο ηθοποιό.

Θεωρείτε τον ευατό σας επιτυχημένο;
Ναι είμαι, έχω κάνει πολλές παραστάσεις, έχω παίξει σε έργα που έχουν μείνει στη συνείδηση του κοινού, που οι θεατές τα «μνημονεύουν». Αυτό, όμως, που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι ξεκίνησα το θέατρο για να γίνω καλύτερος σαν άνθρωπος και το έχω καταφέρει. Πλέον, είμαι πιο ψαγμένος, κάθε δύο-τρία χρόνια βλέπω τον εαυτό μου να εξελίσσεται.

Γιατί επιλέγετε συνεχώς κωμωδίες;
Η κωμωδία σε επιλέγει, δεν την επιλέγεις εσύ. Κι εμένα με έχει επιλέξει από νωρίς, οπότε δεν πάω κόντρα στο πεπρωμένο μου. Άλλωστε, δεν θα μπορούσα να μην πω το πόσο τυχερός είμαι. Δεν έχω παίξει σε κάποια παράσταση που να μην έχει γίνει επιτυχία.

Η τηλεόραση υπάρχει στα σχέδιά σας;
Ναι, συζητάω διάφορα, έχω κάποιες προτάσεις. Εδώ και 14 χρόνια, ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης με καλεί κάθε χρόνο για κάποια δουλειά και τον ευχαριστώ πολύ. Είναι καλό να αναφερόμαστε σε τέτοιους ανθρώπους, που σε εποχές κρίσης δεν χρωστούν σε κανέναν.

Είναι ανασταλτικός παράγοντας, για να πείτε το «ναι» σε μία σειρά, το ενδεχόμενο του να μην πληρωθείτε…
Σαφέστατα, αλλά επειδή όπως είπα ο Γιάννης Καραγιάννης είναι εγγύηση σε αυτά, δεν με φοβίζει. Να σημειωθεί ότι αυτός ο άνθρωπος με πλήρωσε για δύο σίριαλ του Mega, το «Εθνική Ελλάδος» και το «Μάλιστα σεφ», από τα οποία ο ίδιος δεν πληρώθηκε ποτέ από το κανάλι.

Σας λυπεί η κατάσταση που επικρατεί στο πάλαι πότε μεγάλο κανάλι;
Στο Mega έχω κάνει εξαιρετικές δουλειές, προσωπικά το θέλω ανοιχτό αυτό το κανάλι, είναι κρίμα να βάλει λουκέτο με μία τόσο καλή ταινιοθήκη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι «ζει» παρασιτικά των υπόλοιπων σταθμών…
Ας γελάσω! Και τα υπόλοιπα κανάλια αν αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα, θα χρησιμοποιούσαν την ταινιοθήκη τους για να επιβιώσουν.

Θεατρικά, που θα βρίσκεστε τον ερχόμενο Χειμώνα;
Στο θέατρο Κιβωτός με το έργο «Η συμμορία των 5». Ο Γιάννης Κακλέας έχει αναλάβει να μεταφέρει το εν λόγω έργο, στο θεατρικό σανίδι, ενώ θα έχω τη χαρά να συνεργαστώ με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Στέλιο Ιακωβίδη, Φάνη Μουρατίδη, Αγορίτσα Οικονόμου.

http://www.reader.gr

Advertisements