Ο Ισραηλινός φωτογράφος Λιόρ Κέστενμπεργκ (Lior Kestenberg), ξεπέρασε προηγούμενο ρεαλιστικής εικόνας, τοποθετώντας τον εαυτό του στο ρόλο του πειραματόζωου που τον τσιμπούσαν τα κουνούπια.

Στόχος του ήταν, όπως επισημαίνει, να τραβήξει την τέλεια φωτογραφία από τα έντομα, τη στιγμή που του ρουφούν το αίμα! Και η δουλειά του είναι εντυπωσιακή, με τα απόλυτα κοντινά πλάνα, καθώς είναι εξειδικευμένος στη μακροφωτογραφία.

Ο 21χρονος φωτογράφος της φύσης, έκανε αυτή τη σειρά το φθινόπωρο του 2017, όταν βρέθηκε περιτριγυριμσένος από εκατοντάνδες κουνούπια σε κάποια χωράφια.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, αντί να περιοριστεί στις αλοιφές για να εξουδετερώσει τα τσιμπήματα, σκέφτηκε πώς ήταν η ευκαιρία να τραβήξει ξεχωριστές φωτογραφίες των κουνουπιών… εν δράσει!

«Ετοίμασα το εργαλείο της φωτογραφικής μηχανής, έβαλα την μπλούζα μου και την κουκούλα και σιγουρεύτηκα ότι κάθε κομμάτι του δέρματός μου ήταν καλυμμένο. Στήριξε το εκτεθειμένο αριστερό χέρι πάνω στο γόνατο και με το δεξί μου χέρι που κρατούσε το βαρύ εργαλείο άρχισα να τραβώ τις φωτογραφίες», περιγράφει.

Επειδή, όμως, δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ακολούθησαν και άλλοι γύροι τσιμπημάτων, ολόκληρη την ημέρα, για να πετύχει τα πλάνα που ήθελε.

«Τελικά σταμάτησα όταν έπεσε ο ήλιος. Είχα πάρει πάνω από 600 εικόνες και έφυγα με ένα αρκετά πρησμένο χέρι, αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματα, έχοντας εκπληρώσει τους στόχους μου», αναφέρει.

 

Μάλιστα, το αγαπημένο του πλάνο από εκείνη την ημέρα κέρδισε την 3η θέση σε εθνικό διαγωνισμό φωτογραφίας για την άγρια ​​φύση κάτω από την κατηγορία των ασπόνδυλων.

Ο Lior Kestenberg είναι λάτρης της φύσης και φωτογράφος με έδρα το Ισραήλ. Χρησιμοποιεί τον μακροσκοπικό φακό MP-E65 της Canon αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των εντόμων που δεν μπορούν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι.

https://snoopit24.com

Advertisements