Δεν φαντάζεστε από που προέρχεται ο όρος

Η ιστορία ενός ιππότη…

Ο όρος «Μαζοχισμός» κρύβει μια άγνωστη ιστορία για πολλούς, αφού φέρει το όνομα του Λεοπόλδος Φον Ζάχερ Μαζόχ.

Ο ιππότης, γεννήθηκε στην 27 Ιανουαρίου του 1836 στην Γαλικία και όλοι κατάλαβαν πολύ σύντομα τον λογοτεχνικό του ταλέντο. Διαβάστε παρακάτω…

Το έργο του είναι πολύ μεγάλο, ενώ ο αυστριακός συγγραφές- έγραφε πολύ πρωτοποριακά για την εποχή του, με τα έργα του να πραγματεύονται το σεξ,τον έρωτα, αλλά την μορφή της υποταγής. Μεγάλωσε σε πολύ αυστηρό περιβάλλον, αφού ο πατέρας του ήταν διευθυντής Αστυνομίας- ενώ ο τίτλος της ευγενείας δεν άργησε να απονεμηθεί στον πατέρα του για το έργο του σχετικά τα επαναστατικά κινήματα που σταμάτησε εκείνη την περίοδο.

Το έργο με τίτλο «Το κληροδότημα του Κάιν», ήταν η αφορμή για την «γέννηση» του όρου «Μαζοχισμός». Το βιβλίο πραγματευόταν την συμπεριφορά του ήρωα , δίνοντας στον ψυχίατρο Ρίχαρντ Φον Κραφτ-Έμπινγκ, να μίλησε για αυτή την σεξουαλική διαστροφή, όπως ονομάζεται επιστημονικά, μέσα από το βιβλίο του- Psychopathia sexualis- την χρονιά 1893.

Φημολογείται ότι ο Λεοπόλδος έφυγε από την ζωή (9 Μαρτιού 1895) μέσα σε ψυχιατρική κλινική, καθώς αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα.

https://www.youweekly.gr

Advertisements