Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: ηχηρές απουσίες & λιγότεροι καλεσμένοι από τον γάμο των Ουίλιαμ-Μίντλετον

«Δεν υπάρχει επίσημος κατάλογος πολιτικών ηγετών που έχουν προσκληθεί στον γάμο του πρίγκιπαΧάρι και της Μέγκαν Μαρκλ» αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Η ανακοίνωση αποκλείει ουσιαστικά πολλά ονόματα από την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα είναι παρόντες στο γάμο της χρονιάς για τη Βρετανία.

«Αποφασίστηκε ότι δεν είναι απαραίτητος ένας επίσημος κατάλογος πολιτικών ηγετών –βρετανών και διεθνών– για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της κυρίας Μέγκαν Μαρκλ. Ζητήθηκε η γνώμη της κυβέρνησης για την απόφαση αυτή που λήφθηκε από τον βασιλικό οίκο», δήλωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων. «Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα προσκληθεί, γιατί ο γάμος είναι για φίλους και την οικογένεια μόνο».

Οι μελλόνυμφοι ήθελαν πολύ να καλέσουν τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα με τους οποίους ο Χάρι έχει αναπτύξει φιλία. Ωστόσο σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης ζήτησαν από τον Χάρι να το ξανασκεφτεί, διότι μια πρόσκληση στους Ομπάμα και όχι στον Ντόναλντ Τραμπ θα εκλαμβανόταν ως περιφρόνηση προς τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, με συνέπεια την επιδείνωση των σχέσεων της Βρετανίας με την κυβέρνηση Τραμπ και «ο πρίγκιπας δεν θα ήθελε επ΄ουδενί να προκαλέσει έναν διπλωματικό μπελά», σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων. Άλλωστε οι προσκλήσεις τυπώθηκαν στις 22 Μαρτίου.

Η θέση του 33χρονου Χάρι, 5ου στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, μετά τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Κάρολο, τον αδελφό του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, και τα δύο παιδιά του τελευταίου, δίνει στο γεγονός αυτό έναν λιγότερο διπλωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τον γάμο του Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011.

Λιγότεροι καλεσμένοι από τον γάμο των Ουίλιαμ & Μίντλετον

Σίγουρα οι καλεσμένοι θα είναι αρκετά λιγότεροι σε σχέση με τους 1.900 που παρέστησαν στον γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο τότε πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αρκετά μέλη της βρετανικής κυβέρνησης και ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας.

 http://www.cnn.gr
Advertisements