Στο σφυρί αντικείμενα του Stanley Kubrick!

Δεκάδες αναμνηστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον Stanley Kubrick δημοπρατήθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Τη δημοπρασία διεξήγαγε ο πρώην βοηθός και για χρόνια φίλος του σκηνοθέτη, Emilio D’Alessandro.

Την επίσημη λίστα της δημοπρασίας δημοσίευσε ο ιταλικός ιστότοπος Aste Bolaffi. Η λίστα της δημοπρασίας περιελάμβανε αντικείμενα όπως το σακάκι που φορούσε ο Jack Nicholson
στην ταινία «Η λάμψη».

Το σακάκι σχεδιάστηκε από τη βραβευμένη με Όσκαρ, Milena Canonero, πάνω σε μία ιδέα του Jack Nicholson. Η σχεδιάστρια δημιούργησε αρκετά αντίγραφα από το σακάκι για τα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα όμως με τον κατάλογο το σακάκι που δημοπρατήθηκε είναι αυτό που φορούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Οι λάτρεις της Λάμψης είχαν όμως τη δυνατότητα να αποκτήσουν και μία σπάνια κόπια της ταινίας τρόμου, η οποία περιελάμβανε μία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν διαφημιστικές αφίσες για την ταινία «Το κουρδιστό πορτοκάλι», η κλακέτα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά» καθώς και τσάντες ταξιδιού που χρησιμοποιούσε ο Κιούμπρικ στα ταξίδια του.

http://www.govastileto.gr

Advertisements