Στο Πειθαρχικό ο φάκελος θανάτου της μικρής Μελίνας

Τριάμιση χρόνια μετά τον χαμό του παιδιού τους, και τα ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα, στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν τον Δεκέμβριο του 2015 στην πιο τρυφερή ηλικία, άφηνε την τελευταία της πνοή μετά από μία επέμβαση ρουτίνας, στο Βενιζέλειο.

Γεμάτη πόνο είναι η μαντινάδα που έγραψε ο πατέρας της, Μάνος Παρασκάκης, ο οποίος την Κυριακή του Πάσχα θέλησε να βρεθεί στον τάφο του παιδιού του.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο χαροκαμένος πατέρας δεν έχει σταματήσει να φωνάζει αναζητώντας απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της μικρής του κόρης ενώ με κάθε ευκαιρία επαναφέρει την υπόθεσή της στο προσκήνιο.

Η υπόθεση είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης που συνεδριάζει την Πέμπτη με έναν μακρύ κατάλογο, ωστόσο , δεν περιλαμβάνεται το ζήτημα της απολογίας της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, προκύπτει «βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων» ενώ ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Σταύρος Ευαγγελάτος έχει δηλώσει ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης»

Το Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ Κρήτης, εάν και όποτε, η αναισθησιολόγος κληθεί σε απολογία, αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με τις πιθανές πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος της.

http://www.zougla.gr

Advertisements