Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποίησαν οι Υποδιευθύνσεις και τα Τμήματα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (από 2 έως και 8 Απριλίου).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., από 645 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 12.962 οχήματα και βεβαιώθηκαν 4.282 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Οι περισσότερες παραβάσεις που αφορούν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Ακαρνανίας (482), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (420), στο οδικό δίκτυο της Αττικής (309), του Κιλκίς (236) και της Θεσσαλονίκης (217).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση πρόκειται για δράση στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας», αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

https://www.reader.gr

Advertisements