Μια μοτοσικλέτα με την υπογραφή του Κιάνου Ριβς

Η Arch Motorcycle είναι ένας μικροκατασκευαστής ειδικών μοτοσικλετών με ιδιοκτήτες τον Καναδό ηθοποιό Κιάνου Ριβς και τον συνεταίρο και φίλο του Gary Hollinger.

Με έδρα στην Καλιφόρνια, η εταιρεία μόλις παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία την οποία αποκαλεί «Method 143». Το όνομα οφείλεται στον κυβισμό του κινητήρα εκφρασμένο σε κυβικές ίντσες (143).

kdjduau2

Πρόκειται για ένα πράγματι εντυπωσιακό δίτροχο που υπόσχεται να αποδειχτεί πραγματικό τέρας, χάρις στον γιγάντιο V-2 κινητήρα του με χωρητικότητα 2.343 κυβικά. Ο κινητήρας εκπνέει μέσω ενός συστήματος εξαγωγής της SC Project από τιτάνιο και ανθρακονήματα, στα χνάρια των συστημάτων των GP.

kdjduau3

Όλο αυτό το μέταλλο (προερχόμενο από μια Harley Davidson) στεγάζεται σε ένα πανάλαφρο και πανίσχυρο ενιαίο πλαίσιο από ανθρακονήματα, το οποίο εμπεριέχει και το καύσιμο εν είδει ρεζερβουάρ –αλά Buell.

Το κοστούμι αντίθετα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου σε έναν τόρνο CNC της γνωστής από τα GP ελβετικής Suter και φέρει ενσωματωμένη τη σέλα, ταπετσαρισμένη βεβαίως με πανάκριβο δέρμα.

kdjduau4

Αξιοσημείωτες τεχνικές λεπτομέρειες αποτελούν το σοφιστικέ μονόμπρατσο ψαλίδι φτιαγμένο κι αυτό από αλουμίνιο σε CNC, αλλά καλυμμένο από μία λεπτή στρώση από ανθρακονήματα.

Οι τροχοί σχεδιάστηκαν από την Arch αλλά κατασκευάζονται από την BST επίσης από ανθρακονήματα. Φορούν λάστιχα Power RS της Michelin.

Το πιρούνι είναι το FGRT της Öhlins και περιλαμβάνει ένα αεροδυναμικό κάλυμμα των βραχιόνων. Ο προβολέας είναι κατασκευής της ίδιας της Arch όπως και το σύστημα στήριξης του smartphone που υποκαθιστά τα όργανα.

kdjduau5

Η παραγωγή του μοντέλου δεν θα ξεπεράσει τα 23 τεμάχια, ενώ προς ώρας παραμένει άγνωστο το πόσο θα κοστίζει και πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του.

kdjduau6kdjduau7kdjduau8kdjduau9kdjduau10

Δείτε στο βίντεο τον Κιάνου Ριβς να εξηγεί την ιδέα πίσω από την Arch…

Μια μοτοσικλέτα με την υπογραφή του Κιάνου Ριβς

http://www.newsbeast.gr

Advertisements