Τα scooter δεν φημίζονται για τις δυναμικές επιδόσεις τους και την ακρίβεια της οδικής συμπεριφοράς τους. Με την εμφάνιση του TMAX το 2001 η Yamaha αποφάσισε να ανατρέψει αυτό το δεδομένο, δημιουργώντας ένα δίτροχο με δομή μοτοσικλέτας και θέση οδήγησης, πρακτικότητα και ευκολία οδήγησης scooter.

Το TMAX δημιούργησε μια νέα κατηγορία, αυτή των sport mega scooter, η οποία έμελε να έχει πολλούς μιμητές τα χρόνια που πέρασαν. Από την άλλη πλευρά, η Yamaha δεν σταμάτησε την εξέλιξη του αρχικού της σχεδίου, με αποτέλεσμα σήμερα το TMAX να παραμένει και πάλι το σημείο αναφοράς στα scooter με συμπεριφορά σπορ μοτοσικλέτας.

Έχοντας ήδη τρεις εκδόσεις στη γκάμα του, την απλή, τη DX και την SX, για το 2018 η Yamaha προσθέτει και την SX Sport Edition, με στιλιστικά στοιχεία που τονίζουν τη σπορ φύση του TMAX και ταυτόχρονα μηχανικά μέρη που αυξάνουν ακόμα περισσότερο την απόλαυση της οδήγησης. Τα αποκλειστικά στοιχεία του νέου SX Sport Edition είναι:

  • Αποκλειστική εξάτμιση Akrapovič με προστατευτική ποδιά από ανθρακονήματα
  • Σπορ φιμέ ανεμοθώρακας και πλαίσιο πινακίδας κυκλοφορίας
  • Ειδικό χρώμα Matt Silver
  • Χρυσαφί ανάποδο μπροστινό πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας
  • Τροχοί με μπλε ζάντες

Ο υγρόψυκτος, εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας των 530 κ.εκ. αποδίδει 46 ίππους και το αλουμινένιο πλαίσιο επιτρέπει τη διατήρηση του βάρους χαμηλά, στα 213 κιλά συμπεριλαμβανομένου καυσίμου, λαδιών, υγρών ψύξης και κυκλώματος φρένων. Με αυτό το δεδομένο οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, ενώ η τοποθέτηση του κινητήρα εμπρός στο πλαίσιο επιτρέπει την ιδανική αναλογία βάρους ανάμεσα στους άξονες. Η μετάδοση είναι φυσικά αυτόματη για μέγιστη ευχρηστία και άνεση.

Με μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα και δοχείο καυσίμου 13 λίτρων, η αυτονομία του XMAX SX Sport Edition ξεπερνά τα 250 χιλιόμετρα, γεγονός που, μαζί με τις δυναμικές επιδόσεις, του επιτρέπουν να εξασφαλίζει και μεγάλες ταξιδιωτικές δυνατότητες.

Το πιο συναρπαστικό scooter του 2018 (pics & vid) - Media Gallery

Το πιο συναρπαστικό scooter του 2018 (pics & vid) - Media Gallery 2

Το πιο συναρπαστικό scooter του 2018 (pics & vid) - Media Gallery 4

Το πιο συναρπαστικό scooter του 2018 (pics & vid) - Media Gallery 3

http://www.reader.gr

Advertisements