Οκτώ το πρωί σε μέσα μαζικής μεταφοράς όλου του κόσμου | Newsit.grΔεν είμαστε μόνο στην Ελλάδα που στριμωχνόμαστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τι συμβαίνει στις 8 το πρωί στις συγκοινωνίες σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας το τρένο στις 8 η ώρα το πρωί γεμίζει από κόσμο που προσπαθεί με πολύ σπρώξιμο να επιβιβαστεί σε αυτό. Τα τρένα εκεί εξυπηρετούν την ημέρα πάνω από 7,5 εκατομμύρια κόσμο και οι πόρτες συνήθως μένουν ανοιχτές με τους ανθρώπους να κρέμονται για να μη χρειαστεί να περιμένουν το επόμενο, ενώ οι συρμοί κατά την εποχή των έντονων βροχοπτώσεων πλημμυρίζει.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ στις 8 το πρωί γίνεται το έλα να δεις στο δρόμους. Περισσότερα από 7,6 εκατομμύρια μηχανάκια, σύμφωνα με καταγραφή του 2016, κατακλύζουν τους κεντρικούς δρόμους του Βιετνάμ προκαλώντας μποτιλιάρισμα.

Ο ίδιος πανικός συμβαίνει την ίδια ώρα στο Shibuya Crossing, την πιο μεγάλη και πολυσύχναστη διασταύρωση του κόσμου που βρίσκεται στο Τόκιο. Και στη Μπανγκόκ όμως επικρατεί χαμός στα κανάλια, αφού εκατομμύρια κόσμος καθημερινά παίρνει μικρά καραβάκια για να μετακινηθεί και να κάνει τις δουλειές του.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή κίνηση στους δρόμους όλου του κόσμου είναι ο Καναδάς. Στον Οτάβα τις πρωινές ώρες οι κάτοικοι κάνουν πατινάζ στον παγωμένο δρόμο του καναλιού, Rideau Canal. Πρόκειται για μία απόσταση 8 χιλιομέτρων όπου μικροί και μεγάλοι παίρνουν τα πέδιλά τους και μετακινούνται στην πόλη.

Στη Βολιβία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, Λα Πας, το νούμερο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς είναι το τελεφερίκ, ενώ στους δρόμους του Άμστερνταμ τα ποδήλατα είναι πιο πολλά από τους ανθρώπους, ακόμα και όταν χιονίζει!

Δείτε στο βίντεο τι γίνεται στη Νέα Υόρκη στο μετρό το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα:

Οκτώ το πρωί σε μέσα μαζικής μεταφοράς όλου του κόσμου | Newsit.gr

http://www.newsit.gr

Advertisements